2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visszatérhetett természetes élőhelyére egy befogott szumátrai tigris (videóval)

Visszaengedtek az indonéz vadonba egy szumátrai tigrist, amelyet tavaly decemberben fogtak be, miután az állat lakott területen bukkant fel.

A hatéves hímet, Surót, kötéllel engedték le egy helikopterről szombaton a Gunung Leuser Nemzeti Parkba, a nyugat-indonéziai Aceh tartományban.

Az indonéz környezetügyi és erdészeti minisztérium szerint a súlyosan veszélyeztetett szumátrai tigrisből mára mindössze nagyjából 600 példány maradt a vadonban.

A helyi természetvédelmi hatóság vezetője, Agus Arianto elmondása szerint a nagymacskát egy észak-szumátrai vadrezervátumban tartották megfigyelés alatt az elmúlt három hónapban.

Agus felidézte, hogy Surót azért fogták be, mert ember lakta területen bukkant fel. „Reméljük, hogy a szabadon engedése segíteni fogja a szumátrai tigrisek fennmaradását” – jegyezte meg a szakember.

Neked ajánljuk
Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait Nő a grizzlyk élettere, de még óvni kell őket Gólyák szabadon engedése a madárkórházból (képgaléria) Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Norman 2030-ra piacra kerülhet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam