2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csimpánzvalóságshow-val szórakoztatják az unatkozó majmokat

Élőben követik figyelemmel egy másik állatkert főemlőseinek mindennapjait egy csehországi szafaripark csimpánzai, amelyek unatkoznak a koronavírus-járvány miatt távol maradó látogatók nélkül.

Az észak-csehországi Dvur Králové-i Szafariparkban egy hatalmas kijelzőt állítottak fel a csimpánzok kifutójában, hogy az állatok láthassák, mit csinálnak társaik az ország déli részén lévő Brno állatkertjében.

Az intézmény még a múlt héten kezdett bele a kísérletbe, hogy izgalmasabbá tegye a mindennapokat hat csimpánza számára. Az állatkert december 18-án zárt be a járványügyi korlátozásoknak megfelelően, és egyelőre nem tudni, hogy mikor nyithatja meg újra a kapuit.

Csimpánz a Dvur Kralové-i Szafariparkban Fotó: Shutterstock

Az egyik gondozó, Radek Hlavka szerint a csimpánzoknak hiányzik az emberi társaság, és unatkoznak. A jelek szerint a legfiatalabb, M nevű nőstény élvezi a legjobban, hogy láthatja a másik állatkertben lévő csimpánzokat. „Elég nehéz őket sokáig szórakoztatni” – jegyezte meg Hlavka.

Az első hét kiértékelése után az intézmény eldönti, hogy folytatja-e a kísérletet.

Neked ajánljuk
Elveszíthetik afrikai élőhelyüket az emberszabású majmok Elveszíthetik afrikai élőhelyüket az emberszabású majmok Újabb érdekességgel bővült a Nyíregyházi Állatpark (képgalériával) Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam