2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok ezer kilométert úszhatott egy Walesnél előkerült rozmár (videóval)

Napokkal azután észlelték az északi-sarkköri vizekben élő rozmárt Wales partjainál, hogy láttak egy egyedet az írországi partoknál is. 

A megtermett példányt a St Bride's-öböl délkeleti csücskén elterülő Broad Haven település déli strandjának egy szikláján látták pénteken, mielőtt visszatért a tengerbe. Állatvédők szerint ugyanarról az egyedről lehet szó, amelyet az írországi Kerry megye partján láttak.

„Egy tehén méretű példány volt. Hatalmas. Láttam rozmárokat a televízióban és a hírekben, de ez egy óriás példány volt” – mondta Cleopatra Browne, a walesi tengeriállat-mentő szolgálat tagja, aki mintegy 40 méterről figyelte meg az állatot, amelyről úgy vélik, hogy egy fiatal egyed lehetett, mivel az agyara mintegy 7,5 centiméter volt. Browne szerint 

közszájon jár egy mese arról, hogy a rozmár elaludt egy jéghegyen, amelyen sodródott, majd felébredt Írországban. Végül eljutott Walesbe, úton hazafelé.

Az RSPCA állatvédelmi liga tisztje, Ellie West szintén megfigyelte távolról a nagy utazót. Pihent, és bár egy kicsit alultápláltnak tűnt, szerencsére nem mutatta betegség vagy sérülés jelét.

„Ez egy hihetetlenül ritka látvány, ezek a nagy és szép állatok ilyen délre általában soha nem úsznak el. Úgy véljük, hogy egy fiatal egyedről van szó, amely élelmiszert keresve jutott el ennyire délre” – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Az elvadult macskák miatt sodródott a kihalás szélére egy erszényesfaj Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon Kétszer annyit betegek az angol bulldogok a túltenyésztés miatt Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam