2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel 200 teknőst találtak egy bőröndben egy Galápagos-szigeteki repülőtéren

Az állatokat Ecuador szárazföldi részére csempészték volna – közölte az ország környezetvédelmi minisztériuma a Twitteren. Egy rutinellenőrzésen találták meg vasárnap az állatokat, a rendőrség nyomozást indított.

A környezetvédelmi miniszter, Marcelo Mata elítélte az Ecuador vadállatai és természeti öröksége ellen elkövetett bűnt. Az állatcsempészeket a Galápagos-szigeteken 1–3 év börtönnel büntethetik.

Fotó: AEROPUERTO ECOLÓGICO DE GALÁPAGOS

Egyedülálló állat- és növényvilága miatt az Ecuadortól ezer kilométerre nyugatra lévő vulkáni szigetek 1979 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek.

A szigetcsoporton él a galápagosi óriásteknős, az eredetileg ott honos 15 teknősfaj közül három már kihalt.

Fotó: AEROPUERTO ECOLÓGICO DE GALÁPAGOS

A Csendes-óceánban elzártan lévő szigetcsoporton világviszonylatban a legnagyobb a kizárólag ott megtalálható fajok száma. A szigeten 1835-ben tett látogatása és különleges állatvilágának megismerése inspirálta Charles Darwint evolúciós elmélete megalkotására.

Fotó: AEROPUERTO ECOLÓGICO DE GALÁPAGOS
Neked ajánljuk
Helybéliekkel mérik fel a Galápagos-szigetek biológiai sokszínűségét Javul a tonhal helyzete, romlik a komodói varánuszé Kittenberger Kálmán: A megváltozott Afrika (Rádiószínház – 2018. 10. 01.) Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam