2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kocsánytalan tölgyekkel növelik az erdőterületet Borsodban

Tovább nő az erdőterületek nagysága Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, tavasszal több mint 13 hektár elegyes kocsánytalan tölgyes telepítésével járul hozzá az erdőségek növeléséhez az Északerdő Zrt.

Az Agrárminisztérium által meghirdetett országfásítási program keretében tavaly és tavalyelőtt közel 15-15 hektár erdőt telepítettek a társaság munkatársai:

  • 2020-ban 4,6 hektáron őshonos hazai nyarast, 10 hektáron akácot ültettek;
  • 2019-ben pedig csaknem 4 hektáron cserest és hazai nyarast, 10,7 hektáron pedig akácot telepítettek.
Kocsánytalantölgy-csemete Fotó: orszagfasitas.hu

Másfél évvel ezelőtt az „Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából egyhektáros gyertyános-tölgyes emlékerdőt is ültetett az Északerdő Zrt. a Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház környezetében.

Az erdőtelepítések során mintegy 4100 kilogramm kocsánytalantölgy-makkot, 67 ezer őshonos, valamint 83 ezer akáccsemetét ültettek el.

Neked ajánljuk
Angliai erdősítés: megéri a természetbe fektetni Folytatódik a településfásítási program Jön a Magyar Nemzeti Parkok Hete, a legnagyobb ökoturisztikai program Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam