2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kocsánytalan tölgyekkel növelik az erdőterületet Borsodban

Tovább nő az erdőterületek nagysága Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, tavasszal több mint 13 hektár elegyes kocsánytalan tölgyes telepítésével járul hozzá az erdőségek növeléséhez az Északerdő Zrt.

Az Agrárminisztérium által meghirdetett országfásítási program keretében tavaly és tavalyelőtt közel 15-15 hektár erdőt telepítettek a társaság munkatársai:

  • 2020-ban 4,6 hektáron őshonos hazai nyarast, 10 hektáron akácot ültettek;
  • 2019-ben pedig csaknem 4 hektáron cserest és hazai nyarast, 10,7 hektáron pedig akácot telepítettek.
Kocsánytalantölgy-csemete Fotó: orszagfasitas.hu

Másfél évvel ezelőtt az „Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából egyhektáros gyertyános-tölgyes emlékerdőt is ültetett az Északerdő Zrt. a Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház környezetében.

Az erdőtelepítések során mintegy 4100 kilogramm kocsánytalantölgy-makkot, 67 ezer őshonos, valamint 83 ezer akáccsemetét ültettek el.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam