2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brazíliában ígérik: 2030-ig véget vetnek az illegális amazóniai fakitermelésnek

Ígéretet tett a brazil elnök az éghajlatváltozás elleni küzdelem támogatására, és az amerikai elnököt levélben biztosította arról, hogy Brazíliában 2030-ig véget vetnek az illegális fakitermelésnek.

Jair Bolsonaro az április 22–23. között tartandó virtuális klíma-csúcstalálkozó előtt írt levelet Joe Biden amerikai elnöknek.

Brazíliában a napokban tettek közzé új tervet az Amazonas-medence védelmére. A brazil kormány első alkalommal fogalmazott meg konkrét célkitűzést az amazóniai őserdőben folyó fakitermelés mértékének csökkentésére.

Drónnal készített légi felvétel egy erdőirtásról az amazóniai esőerdőben. Illegálisan vágták ki a fákat, és égették fel a területeket, hogy a mezőgazdaság és az állatállomány számára szabad földhöz jussanak a Jamanxim Nemzeti Erdőben, Brazíliában Fotó: Shutterstock

Egyes szervezetek szerint Bolsonaro hivatalba lépése óta 16 százalékkal emelkedett a letarolt területek nagysága.

Az amazóniai esőerdő a legnagyobb a világon. Létfontosságú a szén-dioxid elnyelésében, ezáltal lassítja a globális felmelegedést. Területének jelentős része Brazíliában található, ezért az országnak fontos szerepe van a klímavédelemben.

Neked ajánljuk
Enyhén csökken az erdőirtás az Amazonas brazíliai részén Meghalt a vietnami Tarzan, aki 40 évig élt az őserdőben (videóval) Csodálatos Amazónia – 2. rész: Ragadozók játszótere (természetfilm) Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam