2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megtisztították Sao Paulo folyóját a szeméttől, visszatértek a vadállatok (videóval)

Halakat, kacsákat és gémeket is láttak már Sao Paulo hírhedten szennyezett Pinheiros nevű folyójában, miután elkezdődött a megtisztítása. Brazília legnépesebb városának eltökélt célja, hogy 2022 végére teljesen tisztává tegye a folyót.

Sao Paulo kormányzója, Joao Doria elmondta, hogy a Pinheiros megtisztítása az ország legnagyobb környezetvédelmi projektje a befektetés összegét tekintve: mintegy 4 milliárd realba (221 milliárd forintba) kerül.

2016-os kép a folyópartról Fotó: Shutterstock

A folyóból 30 ezer tonnányi felszíni szemetet távolítottak el. A következő feladat a víz oxigénellátásának javítása, és kellemetlen szagának csökkentése.

A folyók védelmével foglalkozó Rios e Ruas csoport várostervezője, Jose Bueno szerint új bicikliutak és kávézók segíthetnek abban is, hogy a helyiek közelebb kerüljenek a folyóhoz, és magukénak érezzék tisztán tartásának feladatát.

„Ha látok egy halat a Pinheiros folyóban, életet látok. Szóval már nem valami láthatatlant védelmezünk, valami absztraktot. Azt védelmezzük, ami él” – mondta.

Neked ajánljuk
Egy angol fesztivál résztvevőinek drogtartalmú vizeletei már a halakat is károsítják Két év után tudtak segíteni a nyakán gumiabronccsal élő szarvason (videóval) Csapdába ejtik a dunai műanyagot, hogy feltárják a hulladékban rejlő potenciált A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam