2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb erdőrezervátummal gazdagodott a Pilis

Új erdőrezervátumot hozott létre a Pilisi Parkerdő Galgamácsa mellett. A Föld napja alkalmából alapított Rózsakúti Üzemi Erdőrezervátum erdészeti, természetvédelmi szempontból értékes táj.

A Pilisi Parkerdő Zrt. húsz hektáros magterületén több mint 140 éves, változatos szerkezetű a faállomány. Bővelkedik holtfában, a biodiverzitás magas fokát elősegítő mikroélőhelyekben, az idősebb fákat fiatalabb faállományok övezik.

Az erdőrezervátumok fokozottan védett erdőrészek, amelyek érintetlen magterületből és a körülöttük elterülő védőzónából állnak. Területükön az erdei ökoszisztéma zavartalan működése és annak megfigyelése érdekében nincs emberi tevékenység. Magyarországon jelenleg 63 erdőrezervátumot tartanak nyilván.

A rózsakúti erdőrezervátum Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.
Neked ajánljuk
Sok százezer facsemetét ültettek Debrecen közelében Rohamléptekben folyik az erdőtelepítés Kínában (videóval) Töretlenül folytatódik a hazai fatelepítési program Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam