2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb erdőrezervátummal gazdagodott a Pilis

Új erdőrezervátumot hozott létre a Pilisi Parkerdő Galgamácsa mellett. A Föld napja alkalmából alapított Rózsakúti Üzemi Erdőrezervátum erdészeti, természetvédelmi szempontból értékes táj.

A Pilisi Parkerdő Zrt. húsz hektáros magterületén több mint 140 éves, változatos szerkezetű a faállomány. Bővelkedik holtfában, a biodiverzitás magas fokát elősegítő mikroélőhelyekben, az idősebb fákat fiatalabb faállományok övezik.

Az erdőrezervátumok fokozottan védett erdőrészek, amelyek érintetlen magterületből és a körülöttük elterülő védőzónából állnak. Területükön az erdei ökoszisztéma zavartalan működése és annak megfigyelése érdekében nincs emberi tevékenység. Magyarországon jelenleg 63 erdőrezervátumot tartanak nyilván.

A rózsakúti erdőrezervátum Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.
Neked ajánljuk
Nőtt a fókapopuláció a Watt-tengernél Javul a tonhal helyzete, romlik a komodói varánuszé Világelső a Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum, Magyarország is tagja Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam