2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A művészet és a biodiverzitás találkozása Milánóban

Egymillió házi méh otthona lett Milánó, miután a héten 17 új kolóniát költöztettek be dizájnerkaptárokba az észak-olaszországi város egyik parkjában.

Az Urban Beehives nevű projekt mögött álló Claudia Zanfi szerint a kezdeményezés célja, hogy „találkozási pontot hozzon létre a művészet és a biológiai sokféleség között”.

A művészi oldalt a nemzetközi alkotók által tervezett kaptárok, a biodiverzitást a méhek képviselik, amelyek segítenek a város egyre növekvő zöld területein lévő növények beporzásában.

A formatervezett, új méhkasokat a 20 hektáron elterülő Cascina Merlata Parkba helyezték ki.

A Milánóban felállított kaptárak Fotó: Shutterstock

A díjnyertes projektet azzal a céllal indították el hét évvel ezelőtt, hogy megismertessék a nagyközönséget a méhek természetben betöltött fontos szerepével, valamint növeljék a rovarok populációját, és nem utolsósorban mézzel lássák el a helyi lakókat. Milánó büszkélkedhet Európa egyik legnagyobb városi méhállományával, amelynek a település négy közparkja ad otthont.

Zanfi és kollégái hamarosan a méhtartással és a méheknek a bolygó egészségének megőrzésében játszott szerepével kapcsolatos kurzusokat, valamint workshopokat fognak tartani a Cascina Merlata Parkban.

Az ENSZ római székhelyű Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) két évvel ezelőtt arra figyelmeztetett, hogy a méhpopulációk zsugorodása fenyegetést jelent a globális élelmiszer-biztonságra.

Neked ajánljuk
Megfelelően kezelve a városi kertek kiegyensúlyozott táplálékforrást jelentenek a beporzóknak A vulkánkitörések akár éghajlat- és ezzel együtt társadalmi változást is okozhatnak A műbőr egyáltalán nem fenntarthatóbb Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam