2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújult a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Befejeződött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése. A csaknem 420 millió forintos beruházásnak köszönhetően új fogadóközpont épült, és létrejött a Száhel bemutatóépület oroszlán- és sivatagihiúz-kifutóval, valamint felújították a tigrisházat.

A miskolci állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit még Miskolc Városi Vadaspark néven. Az intézmény azóta is folyamatosan fejlődik, az állatállomány is rendszeresen bővül, most azonban története egyik legnagyobb fejlesztését mutathatja meg a közönségnek.

Az önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében, a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című projekt részeként valósította meg a miskolci állatkert felújítását.

A Száhel bemutatóépület a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban  Fotó: MTI/Vajda János

Az új fogadóközpont komplex szolgáltatásokkal várja az állatkert vendégeit, akik két új főlépcsőn és a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül közelíthetik meg az épületet.

A mostani fejlesztés másik kiemelt eleme az úgynevezett Száhel bemutatóház lett. A 200 négyzetméteres komplexumban igazi „sivatagi show” kel életre, látható lesz ott oroszlán, de helyet kapnak a Száhel-övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz.

Az új bemutatóépület a madárröpdével Fotó: MTI/Vajda János

Az épületben emellett kialakítottak egy belső madárröpdét, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület életközösségének minél teljesebb képét mutathassák be.

A Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó miskolci állatkert fejlesztése 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Neked ajánljuk
A madárfajok csaknem felének csökken a populációja Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam