2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet szavazni a fővárosi állatkert fiú kiselefántjának nevére

A Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség segítségét kéri az április 24-én született fiú kiselefánt nevének kiválasztásában: az intézmény honlapján jövő szerdáig lehet szavazni a jövevény nevére.

Három, előzetesen kiválasztott, „előzsűrizett” névre várják a voksokat a honlapon:

  • Artur (kelta–angol eredetű név),
  • Huba (magyar eredetű név),
  • és Samu (magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve).

A szavazás eredményét jövő csütörtökön teszi közzé az intézmény.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az állatok, így az elefántok névadásával kapcsolatban is többféle hagyomány létezik a budapesti állatkertben. Ezek egyike, hogy sok állatnál a kicsik nevének kezdőbetűje megegyezik az anyaállatéval. Az előző két kiselefánt esetében is ezt a gyakorlatot követték, de az állatkerti szakemberek most arra jutottak, hogy nem ragaszkodnak az A betűs nevekhez.

A budapesti elefántoknál ugyanis már az anyuka (Angele), az apuka (Assam) és az idősebb testvér (Arun) neve is ezzel a betűvel kezdődik. Így a most szavazásra bocsátott nevek között is csak egy A betűs akad, és annak a hangzása is jól megkülönböztethető a többitől.

Ez fontos szempont, mivel a gondozók az állatokat hívónevükön szólítják meg, és ha a nevek túlságosan hasonlók, az állatok esetleg eltéveszthetik, hogy róluk vagy valamelyik társukról van-e szó.

Aki szavazni szeretne, az állatkert oldalán, ide kattintva teheti meg.

Neked ajánljuk
Sörénytelen zebra szaporításában segít a debreceni állatkert „Szombati zöldségek” a környezeti nevelés jegyében Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam