2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lehet szavazni a fővárosi állatkert fiú kiselefántjának nevére

A Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség segítségét kéri az április 24-én született fiú kiselefánt nevének kiválasztásában: az intézmény honlapján jövő szerdáig lehet szavazni a jövevény nevére.

Három, előzetesen kiválasztott, „előzsűrizett” névre várják a voksokat a honlapon:

  • Artur (kelta–angol eredetű név),
  • Huba (magyar eredetű név),
  • és Samu (magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve).

A szavazás eredményét jövő csütörtökön teszi közzé az intézmény.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az állatok, így az elefántok névadásával kapcsolatban is többféle hagyomány létezik a budapesti állatkertben. Ezek egyike, hogy sok állatnál a kicsik nevének kezdőbetűje megegyezik az anyaállatéval. Az előző két kiselefánt esetében is ezt a gyakorlatot követték, de az állatkerti szakemberek most arra jutottak, hogy nem ragaszkodnak az A betűs nevekhez.

A budapesti elefántoknál ugyanis már az anyuka (Angele), az apuka (Assam) és az idősebb testvér (Arun) neve is ezzel a betűvel kezdődik. Így a most szavazásra bocsátott nevek között is csak egy A betűs akad, és annak a hangzása is jól megkülönböztethető a többitől.

Ez fontos szempont, mivel a gondozók az állatokat hívónevükön szólítják meg, és ha a nevek túlságosan hasonlók, az állatok esetleg eltéveszthetik, hogy róluk vagy valamelyik társukról van-e szó.

Aki szavazni szeretne, az állatkert oldalán, ide kattintva teheti meg.

Neked ajánljuk
Magyar fotós is esélyes az év legviccesebb természetfotója díjra 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Klímasemlegességre törekszik a Procter & Gamble Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam