2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Triplázódnak Nagy-Britannia erdői

A szigetország meg akarja háromszorozni a faültetések arányát a következő három évben, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem részeként ezzel is segítse a 2050-re kitűzött nettó zéró szén-dioxid-kibocsátási cél elérését.

Az Egyesült Királyság tovább akar lépni környezetvédelmi terveivel, és más nemzeteket is erre ösztönöz a novemberi glasgow-i ENSZ-klímakonferencia (COP26) előtt. A héten jelentik be, hogy

az ország 2024 májusáig megháromszorozza az erdőtelepítések arányát, évente mintegy 7000 hektárnyi erdőt telepítenek.

Erdősítés Nagy-Britanniában, 2016-ban. A kisméretű erdőfelújítás a számos példa egyike, ahol vegyes lombhullató ültetést végeztek, és elkerítették a fiatal fákat, hogy kizárják a juhokat a területről Fotó: wikimedia.org

Alok Sharma, a brit kormány klímaügyi illetékese és a COP26 elnöke pénteken arra figyelmeztetett, hogy a világ vezetőinek a novemberi csúcstalálkozón meg kell állapodniuk a szénfelhasználás megszüntetéséről, hogy megakadályozzák az éghajlati katasztrófát.

A COP26-ra készülve a brit kormány négy célt tűzött ki maga elé: a globális nettó szén-dioxid-kibocsátás biztosítása, a közösségek és a természetes élőhelyek védelme az éghajlatváltozás hatásaitól, a finanszírozás mobilizálása, valamint a nemzetek együttműködése a cselekvés felgyorsítása érdekében.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam