2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Törvényt hoz Oroszország a cetek védelmére

Oroszország betiltja a bálnák és delfinek kereskedelmi célú vadászatát – jelentette be Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök. Arról, hogy az erre vonatkozó törvény mikor lép életbe, nem közölt információt.

„Úgy véljük, ez segíthet abban, hogy megmeneküljenek az állatok a kihalástól” – mondta a miniszterelnök.

Kivételt élvez azonban az új szabály alól a bálnák és delfinek tudományos célú vadászata.

Oroszország már tavaly megnehezítette a kereskedelmi célú halászatot. Két évvel korábban nagy figyelmet kapott, hogy több mint 100 bálnát zártak be egy „cetbörtönbe” Kelet-Oroszországban.

A két évvel ezelőtti, nagy tiltakozást kiváltott eset, amikor drónfelvételekből derült ki, hogyan tartottak fogva egy oroszországi telephelyen illegálisan kifogott delfineket Fotó: youtube.com

Az aktivisták tiltakoztak, és attól tartottak, hogy az állatokat kínai akváriumoknak fogják eladni. A ceteket végül visszaengedték a tengerbe.

Neked ajánljuk
Az elvadult macskák miatt sodródott a kihalás szélére egy erszényesfaj Már biztos, hogy egy 1906 óta kihaltnak vélt óriásteknősre bukkantak Magyar tűzszerészek is segítik a csernobili erőmű környékének akna- és lőszermentesítését Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam