2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eddig ismeretlen fajokat dokumentálnak Ausztráliában

Az Ausztrál Tudományos Akadémia (AAS) szerint egyre sürgetőbb feladat a még ismeretlen ausztrál vadvilág dokumentálása, mivel a globális felmelegedés egyre növeli a kockázatát ezen fajok eltűnésének.

Az intézmény szerint a hatalmas feladat teljesítéséhez 824 millió ausztrál dollárra (181 milliárd forint) lesz szükség a következő 25 évben.

Kevin Thiele, az AAS rendszertani részlegének vezetője szerint

a nagyjából 750 ezer ausztrál állat- és növényfaj mindössze 30 százaléka van megfelelően dokumentálva.

Fotó: vcebioadaptationswillc.weebly.com

A misszió nélkül valószínűleg több mint 400 évbe telne a még felfedezetlen ausztrál növények, állatok, gombák és egyéb teremtmények azonosítása. A megvalósításhoz 16-szorosára kell növelni az éves felfedezések ütemét a következő 25 évben.

Az ausztrál kutatók szerint a jelenlegi és jövőbeli szakemberek tudását az olyan új technológiákkal ötvözve, mint a genomszekvenálás, a mesterséges intelligencia és a szuperszámítógépek, 2050-re valósítható meg a céljuk.

A Deloitte Access Economics tanácsadó cég jelentése szerint minden egyes dollár, amelyet a még ismeretlen ausztrál fajok felfedezésébe fektetnek, akár 35 ausztrál dollár gazdasági hasznot is hozhat.

Neked ajánljuk
Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat 1300-nál is több lába van az újonnan felfedezett ezerlábúfaj egyik egyedének Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam