2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eddig ismeretlen fajokat dokumentálnak Ausztráliában

Az Ausztrál Tudományos Akadémia (AAS) szerint egyre sürgetőbb feladat a még ismeretlen ausztrál vadvilág dokumentálása, mivel a globális felmelegedés egyre növeli a kockázatát ezen fajok eltűnésének.

Az intézmény szerint a hatalmas feladat teljesítéséhez 824 millió ausztrál dollárra (181 milliárd forint) lesz szükség a következő 25 évben.

Kevin Thiele, az AAS rendszertani részlegének vezetője szerint

a nagyjából 750 ezer ausztrál állat- és növényfaj mindössze 30 százaléka van megfelelően dokumentálva.

Fotó: vcebioadaptationswillc.weebly.com

A misszió nélkül valószínűleg több mint 400 évbe telne a még felfedezetlen ausztrál növények, állatok, gombák és egyéb teremtmények azonosítása. A megvalósításhoz 16-szorosára kell növelni az éves felfedezések ütemét a következő 25 évben.

Az ausztrál kutatók szerint a jelenlegi és jövőbeli szakemberek tudását az olyan új technológiákkal ötvözve, mint a genomszekvenálás, a mesterséges intelligencia és a szuperszámítógépek, 2050-re valósítható meg a céljuk.

A Deloitte Access Economics tanácsadó cég jelentése szerint minden egyes dollár, amelyet a még ismeretlen ausztrál fajok felfedezésébe fektetnek, akár 35 ausztrál dollár gazdasági hasznot is hozhat.

Neked ajánljuk
Háromezer év után újra szaporodik egy állatfaj az ausztrál vadonban (videóval) Arcfelismerő rendszert akarnak bevezetni a koalák megóvásáért Kiszámolták: több mint 50 milliárd madár él a Földön Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam