2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Természetjáró Szövetség 12 kötetbe gyűjtötte az ország 410 legszebb túráját

Három éve készül a Természetjáró Túrakönyvek sorozat, amelynek darabjai rengeteg fotó és olvasmányos útleírások segítségével kalauzolják végig a kirándulókat Magyarország legvonzóbb középhegységi túraútvonalain – praktikus, spirálozott és zsebben hordozható, strapabíró formátumban.

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménye szerint az általuk működtetett Természetjáró.hu szerkesztősége a mai igényeket szem előtt tartva alakította ki a formátumot. A spirálfűzött, zsebre vágható könyvek térképein található QR-kódokat beolvasva a túrák megnyithatók a Természetjáró appban is.

A Kis-Balaton közelében virágzó május végi pipacsok ugyan nem kötődnek a középhegységi túrákhoz, de garantáltan meghozzák az ember természetjáró kedvét Fotó:MTI/Varga György

A könyvek két méretben kaphatók. A kisebb könyvekben 20, a nagyobbakban 40 túra szerepel – a kezdő természetjárók által is élvezhető könnyű sétáktól a kimerítőbb gyaloglásokig.

A sorozat az ország középhegységeit mutatja be. A 410 túrát úgy tervezték meg, hogy minden népszerű célpont mellé jusson a környék kevésbé ismert zugaiból is. 

A kötetek az MTSZ turistashopjában vásárolhatók meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: os.mti.hu
Vissza
Hírfolyam