2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Természetjáró Szövetség 12 kötetbe gyűjtötte az ország 410 legszebb túráját

Három éve készül a Természetjáró Túrakönyvek sorozat, amelynek darabjai rengeteg fotó és olvasmányos útleírások segítségével kalauzolják végig a kirándulókat Magyarország legvonzóbb középhegységi túraútvonalain – praktikus, spirálozott és zsebben hordozható, strapabíró formátumban.

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménye szerint az általuk működtetett Természetjáró.hu szerkesztősége a mai igényeket szem előtt tartva alakította ki a formátumot. A spirálfűzött, zsebre vágható könyvek térképein található QR-kódokat beolvasva a túrák megnyithatók a Természetjáró appban is.

A Kis-Balaton közelében virágzó május végi pipacsok ugyan nem kötődnek a középhegységi túrákhoz, de garantáltan meghozzák az ember természetjáró kedvét Fotó:MTI/Varga György

A könyvek két méretben kaphatók. A kisebb könyvekben 20, a nagyobbakban 40 túra szerepel – a kezdő természetjárók által is élvezhető könnyű sétáktól a kimerítőbb gyaloglásokig.

A sorozat az ország középhegységeit mutatja be. A 410 túrát úgy tervezték meg, hogy minden népszerű célpont mellé jusson a környék kevésbé ismert zugaiból is. 

A kötetek az MTSZ turistashopjában vásárolhatók meg.

Neked ajánljuk
Lejárt a mélytengerektől kapott haladék? Több tízezer évre lenne szükség ahhoz, hogy a klíma magától stabilizálódjon Újabb lépés az északi szélesszájú orrszarvú fajmegőrző programjában Használd máshogyan: három filléres csodaszer a lakásban Jönnek a vezeték nélkül tölthető villanyautók
Tovább a forrásra: os.mti.hu
Vissza
Hírfolyam