2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először sikerült ritka ázsiai aranymacskát lefotózni

A faj a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a mérsékelten fenyegetett kategóriába tartozik, kevés róla a információ.

Állatmegfigyelő kamera segítségével Kambodzsa északkeleti tartományában, Ratanakiriben kapták lencsevégre a ritkán látható aranymacskát (Catopuma temminckii).

„Az aranymacska jelenlétének rögzítése nagyon különleges dolog. Most már biztosak vagyunk abban, hogy ez a ritka faj jelen van Kambodzsában” – mondta Neth Pheaktra, a kambodzsai környezetvédelmi minisztérium szóvivője.

„Folytatjuk az erőfeszítéseket az erdő védelmére, amely a vadon élő állatoknak ad otthont. Kambodzsa nagyon büszke arra, hogy a világ legritkább és leginkább veszélyeztetett fajai vannak a területén” – tette hozzá.

A mintegy 9-16 kilogrammos állat észlelése a Virachey Nemzeti Park területén egy három hónapos kutatóprojekt eredménye, melynek célja az állatvédelmi intézkedések javítása.

Fotó: khmertimeskh.com
Neked ajánljuk
Egy magángyűjteményben fedeztek fel egy új puhatestűt Kihalt a királyharkály és még 22 másik faj az Egyesült Államokban Biomimikri, avagy van mit tanulnunk bolygónk zseniális élőlényeitől (videó) Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam