2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először sikerült ritka ázsiai aranymacskát lefotózni

A faj a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a mérsékelten fenyegetett kategóriába tartozik, kevés róla a információ.

Állatmegfigyelő kamera segítségével Kambodzsa északkeleti tartományában, Ratanakiriben kapták lencsevégre a ritkán látható aranymacskát (Catopuma temminckii).

„Az aranymacska jelenlétének rögzítése nagyon különleges dolog. Most már biztosak vagyunk abban, hogy ez a ritka faj jelen van Kambodzsában” – mondta Neth Pheaktra, a kambodzsai környezetvédelmi minisztérium szóvivője.

„Folytatjuk az erőfeszítéseket az erdő védelmére, amely a vadon élő állatoknak ad otthont. Kambodzsa nagyon büszke arra, hogy a világ legritkább és leginkább veszélyeztetett fajai vannak a területén” – tette hozzá.

A mintegy 9-16 kilogrammos állat észlelése a Virachey Nemzeti Park területén egy három hónapos kutatóprojekt eredménye, melynek célja az állatvédelmi intézkedések javítása.

Fotó: khmertimeskh.com
Neked ajánljuk
Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Már biztos, hogy egy 1906 óta kihaltnak vélt óriásteknősre bukkantak Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam