2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel háromszáz importált húsevő növényt koboztak el a Fülöp-szigeteken

A rovarevő növények a világ legritkább és legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak, ezért a távol-keleti szigetországban szigorú törvények korlátozzák kereskedelmüket és gyűjtésüket.

Hollandiából engedély nélkül importált húsevő növények százait kobozták el a Fülöp-szigeteki hatóságok.

A vámhivatal közlése szerint mintegy 3000 dollár értékben 276, a környezetvédelmi minisztérium engedélye nélkül importált növényt (Drosera, Nepenthes, Dionaea, Sarracenia, Pinguicula, Cephalotus) foglaltak le a hét elején. A megrendelők ellen csempészet és egyéb bűncselekmények címén emelnek vádat.

A pandémia kezdete óta felszökött a ritka növények iránti kereslet a Fülöp-szigeteken, mert a lezárások miatt az emberek közül sokan kertészkedni kezdtek időtöltésként.

Lefoglalt Cephalotus Fotó: BOC

A hobbikertészek őrülten keresni kezdték a hazai és a külföldi növényritkaságokat, a növények árai az egekbe szöktek, egyes hírek szerint természetvédelmi területeken is történtek fosztogatások.

Neked ajánljuk
Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon Az elvadult macskák miatt sodródott a kihalás szélére egy erszényesfaj A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 3/3. (videók) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam