2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Senkit sem bántott, de elaltatták a régóta kószáló medvét

Elkábítottak, majd elaltattak a hatóságok egy nőstény medvét, amely hónapok óta félelemérzet nélkül kószált egy szlovákiai faluban és annak környékén.

A szlovák környezetügyi minisztérium szerint a nagyjából négyéves ragadozó tavaly június óta kóborolt Bélagyulafalva lakott területein. Az illetékes hatóság azóta 44 alkalommal szállt ki a helyszínre, hogy elterelje az állatot.

A vad nem mutatta félelem jelét, amikor emberekkel találkozott, megközelítette őket, és védte a hulladékgyűjtőkből kiszedett élelmet.

Medve a szlovákiai Felsőtátrafüreden, 2016-ban
Fotó: magas-tatra.info

A medvét zajjal, fénnyel, figyelmeztető lövéssel és petárdával sem lehetett elijeszteni. A szakemberek végül az állat elkábítása és elaltatása mellett döntöttek, amit egy állatorvos felügyelete mellett hajtottak végre.

Megállapították továbbá, hogy a medve elsősorban a nyitva hagyott hulladékgyűjtők miatt szokott hozzá az emberek jelenlétéhez.

Neked ajánljuk
Negyven év után először sikerült jeladóval felszerelni egy nőstény grizzly medvét Washington államban Több fokozata lesz az agresszív medvék kilövésének Romániában Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Zöldbe borul az egykori bécsi pályaudvar területe
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam