2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Senkit sem bántott, de elaltatták a régóta kószáló medvét

Elkábítottak, majd elaltattak a hatóságok egy nőstény medvét, amely hónapok óta félelemérzet nélkül kószált egy szlovákiai faluban és annak környékén.

A szlovák környezetügyi minisztérium szerint a nagyjából négyéves ragadozó tavaly június óta kóborolt Bélagyulafalva lakott területein. Az illetékes hatóság azóta 44 alkalommal szállt ki a helyszínre, hogy elterelje az állatot.

A vad nem mutatta félelem jelét, amikor emberekkel találkozott, megközelítette őket, és védte a hulladékgyűjtőkből kiszedett élelmet.

Medve a szlovákiai Felsőtátrafüreden, 2016-ban
Fotó: magas-tatra.info

A medvét zajjal, fénnyel, figyelmeztető lövéssel és petárdával sem lehetett elijeszteni. A szakemberek végül az állat elkábítása és elaltatása mellett döntöttek, amit egy állatorvos felügyelete mellett hajtottak végre.

Megállapították továbbá, hogy a medve elsősorban a nyitva hagyott hulladékgyűjtők miatt szokott hozzá az emberek jelenlétéhez.

Neked ajánljuk
Nemhogy nem félnek tőlük, nevet is adtak az erdőben élő medvéknek Nemhogy nem félnek tőlük, nevet is adtak az erdőben élő medvéknek Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam