2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Senkit sem bántott, de elaltatták a régóta kószáló medvét

Elkábítottak, majd elaltattak a hatóságok egy nőstény medvét, amely hónapok óta félelemérzet nélkül kószált egy szlovákiai faluban és annak környékén.

A szlovák környezetügyi minisztérium szerint a nagyjából négyéves ragadozó tavaly június óta kóborolt Bélagyulafalva lakott területein. Az illetékes hatóság azóta 44 alkalommal szállt ki a helyszínre, hogy elterelje az állatot.

A vad nem mutatta félelem jelét, amikor emberekkel találkozott, megközelítette őket, és védte a hulladékgyűjtőkből kiszedett élelmet.

Medve a szlovákiai Felsőtátrafüreden, 2016-ban
Fotó: magas-tatra.info

A medvét zajjal, fénnyel, figyelmeztető lövéssel és petárdával sem lehetett elijeszteni. A szakemberek végül az állat elkábítása és elaltatása mellett döntöttek, amit egy állatorvos felügyelete mellett hajtottak végre.

Megállapították továbbá, hogy a medve elsősorban a nyitva hagyott hulladékgyűjtők miatt szokott hozzá az emberek jelenlétéhez.

Neked ajánljuk
Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában Az újrahasznosított hulladék aránya nőtt, mégis több szemét végzi a lerakóban Hazánkban jól vizsgáztak a zöldnek hirdetett termékek Novemberben megnézhetitek, mi történik Magyarország egyetlen lámpafeldolgozójában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam