2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyszerre két óriáspanda-ikerpár is született a kínai különleges pandabázison

Összesen 4 óriáspandabébi született helyi idő szerint július 17-én, szombaton este a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, az óriáspanda-fajmegőrző- és kutatóközpont Sensuping pandabázisán, a Volong Természetvédelmi Területen. Mindkét anyaállat és a kölykök is jól vannak, és egészségesek.

A Csen Csen nevű nőstény óriáspanda 2007-ben született a San Diegó-i állatkertben, és 2010-ben érkezett a szecsuani óriáspandaközpontba – írja az origo.hu az MTI közleménye alapján. Öt évvel később ikreknek adott életet a Pifenghszia Pandabázison. Mostani kölykei szombat este 6 és 8 óra között jöttek a világra.

A másik anyaállat, Szu San mindkét szülője a vadonból származik. Szu San 2011 augusztusában született. Legutóbb 2016-ban adott életet egy bocsnak, szintén a Pifenghszia Pandabázison, most pedig  – akár Csen Csen – ő is szombat este 6 és 8 óra között hozta világra ikreit.

Óriáspanda egy fajspecifikus kutatóközpont tenyésztelepén, Szecsuan kínai tartomány székhelye, Csengtu közelében 2019-ben (a kép illusztráció) Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Csen Csen saját maga eteti a kicsiket, a Szu San bocsairól a központ dolgozói gondoskodnak. Mindkét anyaállat és a kölykök is jó egészségben vannak – zárja sorait az origo.hu.

Neked ajánljuk
Százezer évesnél idősebb óriáspanda-kövületre bukkantak Pár hónapos szibériaitigris-kölyök kapott új esélyt (videóval) Honnan szerzi majd az EU az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagokat? A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam