2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdőben és szántóföldön pusztít a tűz Spanyolországban (képekkel)

Több mint ezer hektár erdő és szántóföld semmisült meg az északkelet-spanyolországi Katalóniában erdőtüzek következtében.

A lángok szombaton kezdtek pusztítani Barcelonától 100 kilométerre nyugatra. Félő, hogy az esetlegesen megélénkülő szél és a magas hőmérséklet tovább terjesztheti a tüzeket. A hatóságok szerint mintegy ötezer hektár terület van közvetlen veszélyben.

Erdőtűz tombol a spanyolországi Girona közelében 2021. július 22-én. A tűz eddig nem terjedt ki lakott területre
Fotó: MTI/EPA/EFE/David Borrat

Az erdőtüzekből származó hamut már Barcelona egyes részein is észlelték. Vasárnap reggel óta a helyi tűzoltóságnak és az erdőtüzekre specializálódott tűzoltóknak katonák is segítenek a lángok megfékezésében. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.

Fotó: MTI/EPA/EFE/David Borrat

Múlt hét végén a Costa Bravától északra tarolt le erdőtűz 415 hektárt a Cap de Creus nevű félsziget természetvédelmi területén.

Fotó: MTI/EPA/EFE/David Borrat
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam