2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilövésre ítélt rókákat próbál megmenteni Bridget Bardot

Kampányt indított Brigitte Bardot volt színésznő és állatvédő háromezer, kilövésre kijelölt franciaországi róka megmentése érdekében. Az állatokat Oise megyében tervezik elpusztítani.

A beauvais-i prefektúrának írt szerdai nyílt levelében a 86 éves egykori filmsztár botránynak nevezte a rókák kilövésére adott engedélyt. Szerinte a ragadozók sokszínűbbé teszik az élővilágot, és a földművesek fontos szövetségesei.

A már régóta harcias állatvédőként ismert színésznő szerint a kilövési engedély nem egyéb, mint meghunyászkodás a vadászlobbi előtt.

A vadászok azért pécézték ki a rókákat, mert konkurenciát jelentenek nekik a fácánok és más apróvadak esetében – írta.

Fotó: Pinterest

Korábban már más állatvédő szervezetek is tiltakoztak a döntés ellen. Oise megye hatóságai eredetileg 1370 róka kilövésére adtak engedélyt, ezt emelték háromezerre.
A rókaritkítást hivatalosan azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány idején érvényes mozgáskorlátozások miatt sok vadászat elmaradt, ezért megnőtt a számuk.

Bardot 1986-ban alapította meg a Fondation Brigitte Bardot nevű, 40 munkatárssal dolgozó állatvédő szervezetet párizsi székhellyel. A színésznő korábban már felemelte szavát a fókák védelmében, az állatkísérletek és a kegyetlen vágóhídi módszerek ellen.

Neked ajánljuk
Nőtt a fókapopuláció a Watt-tengernél A kihalás szélén áll egy gyíkfajta Nagyobb veszélyben lehetnek a nagymacskák, mint gondoltuk Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam