2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nőtt a fókapopuláció a Watt-tengernél

Immár második éve több mint tízezer fókát számláltak a Watt-tenger alsószászországi térségében, a népes fókapopuláció a kevesebb turistának és az optimális időjárásnak köszönhető a szakemberek szerint.

A június és augusztus között végzett számlálás során 10 277 fókát jegyeztek fel az Ems és az Elba folyók közötti tengeri térségben – közölték a napokban az alsószászországi hatóságok.

Tavaly 10 382 egyedet számláltak, közöttük 2600 fiatal állatot.

A szakemberek szerint az időjárási körülmények a júniusi születési és nevelkedési időszakban optimálisak voltak.

Fotó: waddensea-worldheritage.org

A koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt kijárási korlátozások miatt a turisták is később érkeztek a térségbe, ami feltehetően szintén pozitív hatással volt a populáció állapotára.

A térségben 1958 óta jegyzik évente a fókapopuláció nagyságát. 1972-ig hajókról számlálták az állatokat, azóta repülőgépekről végzik a megfigyeléseket.

Neked ajánljuk
Sok a fóka a Temzén, vagyis egészséges a folyó (videóval) Két évtized után ismét rozmár látogatott a Watt-tengerhez (videóval) Bár egyre többen aggódnak a klímaváltozás miatt, mégis egyre több autót használnak Németországban Rekordmennyiségű kibocsátással jártak az északi félteke erdőtüzei Csapdába ejtik a dunai műanyagot, hogy feltárják a hulladékban rejlő potenciált
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam