2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nőtt a fókapopuláció a Watt-tengernél

Immár második éve több mint tízezer fókát számláltak a Watt-tenger alsószászországi térségében, a népes fókapopuláció a kevesebb turistának és az optimális időjárásnak köszönhető a szakemberek szerint.

A június és augusztus között végzett számlálás során 10 277 fókát jegyeztek fel az Ems és az Elba folyók közötti tengeri térségben – közölték a napokban az alsószászországi hatóságok.

Tavaly 10 382 egyedet számláltak, közöttük 2600 fiatal állatot.

A szakemberek szerint az időjárási körülmények a júniusi születési és nevelkedési időszakban optimálisak voltak.

Fotó: waddensea-worldheritage.org

A koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt kijárási korlátozások miatt a turisták is később érkeztek a térségbe, ami feltehetően szintén pozitív hatással volt a populáció állapotára.

A térségben 1958 óta jegyzik évente a fókapopuláció nagyságát. 1972-ig hajókról számlálták az állatokat, azóta repülőgépekről végzik a megfigyeléseket.

Neked ajánljuk
Országos sasszámlálásra készülnek a madárvédők a hétvégén Invazív nutriákat tizedeltek Németországban Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam