2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak

A Tura, Galgahévíz és Hatvan közötti mezőgazdasági területeken találtak rá a madarak tetemeire. Mivel az előzetes vizsgálatok szerint a vegyi anyag emberre is veszélyes, a rendőrség azt kéri, hogy a környéken senki ne nyúljon ismeretlen eredetű húsdarabhoz.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon azt írta: az említett területeken augusztus 9-én és az azt követő napokban találtak madártetemeket, azóta elvégezték a közelben talált húsdarabok előzetes szakértői vizsgálatát.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megállapította, hogy a húsdarabok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak. Olyan, idegméregnek tekinthető összetevőt, amely különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A főkapitányság azt kéri, hogy

aki a környéken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne nyúljon hozzá, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse meg a jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget.

Az érintett területen vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök közösen járőröznek.
Az ügyben természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik érdemi információval segíthetik a felderítést.

Neked ajánljuk
Mi a különbség szükséglet és igény, jólét és jóllét között? (videó) Mi a különbség szükséglet és igény, jólét és jóllét között? (videó) Hogyan előzhetné meg az emberiség az ökológiai összeomlást? 2. rész (videó) Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam