2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak

A Tura, Galgahévíz és Hatvan közötti mezőgazdasági területeken találtak rá a madarak tetemeire. Mivel az előzetes vizsgálatok szerint a vegyi anyag emberre is veszélyes, a rendőrség azt kéri, hogy a környéken senki ne nyúljon ismeretlen eredetű húsdarabhoz.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon azt írta: az említett területeken augusztus 9-én és az azt követő napokban találtak madártetemeket, azóta elvégezték a közelben talált húsdarabok előzetes szakértői vizsgálatát.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megállapította, hogy a húsdarabok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak. Olyan, idegméregnek tekinthető összetevőt, amely különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A főkapitányság azt kéri, hogy

aki a környéken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne nyúljon hozzá, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse meg a jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget.

Az érintett területen vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök közösen járőröznek.
Az ügyben természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik érdemi információval segíthetik a felderítést.

Neked ajánljuk
Településen kívül is eltávolíthatók a veszélyes medvék Romániában A siker titka vidéken, 9. rész – Hékás – tanyasi finomságok (videó) Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval) A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam