2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az orvvadászat ellenére nő a szibériai tigrisek száma a vadonban

Szakértők friss becslése szerint megint több mint 600 szibériai tigris él az oroszországi vadonban. Ez az alfaj a legszigorúbban védettek közé tartozik.

A becslések az állatok megfigyelési adatain alapulnak. A szakértők abból indultak ki, hogy évente legfeljebb 100 tigriskölyök marad életben.

„Az orvvadászat ellenére a számuk növekszik. Most már egyértelműen több mint 600 szibériai tigris él az országban vadon” – mondta Szergej Aramiljev, a szibériai tigriseket védő Amur Tigrisközpont vezérigazgatója a múlt héten.

Fotó: wikipedia.org

A szakértők a következő télre tervezik az állatok megszámlálását, az utolsót hét évvel ezelőtt tartották.

Oroszországban újra és újra előfordul, hogy a szibériai tigris emberre támad, majd az állatot lelövik. Mivel a Kínával határos amuri terület tigrisei bundájuk, fogaik és más testrészeik miatt az orvvadászok keresett célpontjai, minden megölt állat miatt nyomozást indítanak.

Neked ajánljuk
Az utolsó állatokat is kimentették a bezárt thaiföldi állatkertből (videóval) Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon Anjana, a tigriskölyköket nevelő híres csimpánz (videók) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam