2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meghalt a vietnami Tarzan, aki 40 évig élt az őserdőben (videóval)

Ötvenkét évesen rákbetegségben elhunyt a dzsungelemberként emlegetett vietnami férfi, aki 40 évig élt teljes elszigeteltségben az apjával az őserdőben, ahova az amerikai bombázások elől menekültek.

A kis Ho Van Lang és édesapja, Ho Van Thanh 1973-ban menekült az erdőbe Vietnam középső részén, miután az édesanyja és két fiútestvére életét vesztette a bombázásokban. Sokáig eltűntnek számítottak, csak 2013-ban találtak rájuk. Ezt követően csatlakoztak a háborút túlélő kevés rokonukhoz a faluban.

A dzsungelben apa és fia ehető erdei növényekkel és elejtett vadon élő állatokkal táplálkozott. A külvilággal semmiféle kapcsolatuk nem volt négy évtizeden át. A korabeli fotók tanúsága szerint Ho Van Lang hosszú, kócos hajat viselt, és egy fakéregből készült ágyékkötőt, amikor rájuk találtak.

Az apa 2017-ben halt meg. A férfi még folyékonyan beszélt vietnamiul, Ho Van Langh azonban, aki háromévesen került az erdőbe, nagyon nehezen tudott csak kommunikálni az emberekkel.

A „dzsungelember” halálát fivére, Ho Van Tri közölte, aki a lebombázott házban maradt, amikor testvére és apja az erdőbe menekült.

Neked ajánljuk
Lehet, hogy a Föld mélységeiben lévő illóanyagok teszik tektonikailag élő bolygóvá a Földet Nem önmagukban az okostechnológiák, hanem azok okos használata teheti jobbá az életet a jövő városaiban Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google Titokzatos művész természetbe illő alkotásai Angliában (képgalériával)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam