2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Méhek végeztek 63 veszélyeztetett pingvinnel Dél-Afrikában

A védett madarakra Simon's Town város tengerpartján bukkantak, tetemeiket szakértők vizsgálták meg.

Méhraj ölt meg 63 veszélyeztetett pingvint a dél-afrikai Fokvároshoz közeli tengerparton.

„Méhcsípések nyomait találtunk a pingvinek szeme körül. Nagyon ritka az ilyesmi, ezután sem gondoljuk, hogy gyakran találkozunk vele, merő véletlenről lehetett szó. A helyszínen döglött méheket is találtunk" – mondta el David Roberts, egy helyi állatvédő alapítvány állatorvosa.

A terület egy nemzeti parkhoz tartozik, a méhek az ökoszisztéma részét képezik.

Pápaszemes pingvinek egy csoportja a dél-afrikai Fokvárostól délre fekvő Simon's Town Boulders Beach nevű partszakaszán. Ott él az egyik legnagyobb pingvinkolónia, a turisták közelebbről is láthatják a madarakat. A pápaszemes pingvint a veszélyeztetett fajok között tartja nyilván a Természetvédelmi Világszövetség (IUNC), mivel számuk folyamatosan és gyorsan csökkent az elmúlt évtizedben, vélhetően a kereskedelmi halászat és a zsákmánypopuláció változása miatt. A kormánynak, a civil szervezeteknek és a magánszektornak együtt kell működnie ahhoz, hogy megállítsák a pingvinpopuláció csökkenését, valamint szigorítani kell a halászatot
Fotó: MTI/EPA/Nic Bothma

A nemzeti park a madarak mintáit további tesztelésre küldte betegségek és mérgek nyomai után kutatva. Semmiféle külső sérülést nem találtak egyik madáron sem, csak a méhcsípések nyomait mutatták ki.

Az afrikai pingvinek, melyek a kontinens déli részének partjain élnek, a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján szerepelnek, a kihalás fenyegeti őket.

Neked ajánljuk
Megvizsgálták, hogyan hat a klímaváltozás a költöző madarakra Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon Az elvadult macskák miatt sodródott a kihalás szélére egy erszényesfaj Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam