2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is ellepik a darvak a Hortobágyot

Az őszi daruvonulás egyik legjelentősebb hazai pihenőhelyére már több mint tízezer madár érkezett meg, a számuk pedig a következő hetekben a sokszorosára nő majd – a csúcsidőszakban akár 160 ezer daru is időzhet a Hortobágyon.

A darvak őszi vonulásuk során jellemzően 2-3 hónapot töltenek Magyarországon. Első hazai pihenőhelyük a Hortobágy, majd ahogy megyünk bele az őszbe, a madarak fokozatosan délebbre húzódnak. A Dél-Alföldön két legjelentősebb pihenőhelyük a szegedi Fehér-tó, illetve az Orosháza közelében található kardoskúti Fehér-tó és annak környéke.

A többezres darucsapatok naponta ismétlődő, alkonyathoz és pirkadathoz kötődő mozgásának, a daruhúzásnak a megtekintésére a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szeptember végétől október végéig hétvégéken és az őszi szünetben hétköznap is túrákat szervez.

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook 
Neked ajánljuk
Szomjan halt madarak hullanak az égből Indiában Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Közel 200 év után újra költenek halászsasok Dél-Angliában (videóval) Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam