2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdősítés robotdinoszauruszokkal? (videóval)

A Segev Kaspi diplomamunkájaként készült háromdimenziós szimuláció olyan „automatizált erdészeket” mutat be, melyek gondját viselnék a fás területeknek, sőt akár újakat is kialakíthatnának, ami a klímakatasztrófa küszöbén toporogva elég hangsúlyos feladat.

Segev Kaspi robotjai (Forest Ranger Druids/FRD) három típusban fordulnának elő, és mindegyiküknek meghatározott szerepköre lenne, melyek az erdészeti tevékenység komolyabb tanulmányozása után kerültek kialakításra – számolt be róla a raketa.hu.

A három gép közül Chunk végezné a fűrészelést, tehát ahol szükség lenne erre, ritkítaná, nyírná a növényzetet és a fákat; Dickson lenne az újraerdősítés felelőse, ő vetné el a magvakat is; míg végül Rikko, a repülő drón monitorozná az erdőt, és analizálná a begyűjtött információkat. A robotok különböző elrendezésekben dolgozhatnának, de a tevékenységüket végezhetnék önállóan, akár egy csapat részeként is.

Neked ajánljuk
Az erdők és a szén-dioxid-trágyázás Veszélyes szokás kezd terjedni az erdőkben A fásítás nem csodaszer A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam