2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdősítés robotdinoszauruszokkal? (videóval)

A Segev Kaspi diplomamunkájaként készült háromdimenziós szimuláció olyan „automatizált erdészeket” mutat be, melyek gondját viselnék a fás területeknek, sőt akár újakat is kialakíthatnának, ami a klímakatasztrófa küszöbén toporogva elég hangsúlyos feladat.

Segev Kaspi robotjai (Forest Ranger Druids/FRD) három típusban fordulnának elő, és mindegyiküknek meghatározott szerepköre lenne, melyek az erdészeti tevékenység komolyabb tanulmányozása után kerültek kialakításra – számolt be róla a raketa.hu.

A három gép közül Chunk végezné a fűrészelést, tehát ahol szükség lenne erre, ritkítaná, nyírná a növényzetet és a fákat; Dickson lenne az újraerdősítés felelőse, ő vetné el a magvakat is; míg végül Rikko, a repülő drón monitorozná az erdőt, és analizálná a begyűjtött információkat. A robotok különböző elrendezésekben dolgozhatnának, de a tevékenységüket végezhetnék önállóan, akár egy csapat részeként is.

Neked ajánljuk
Angliai erdősítés: megéri a természetbe fektetni Folytatódik a településfásítási program A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam