2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvan Alaszka idei legkövérebb mackója

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park a napokban tette közzé a Kövér Medve Hetében zajló szavazás eredményét. Az ünnepi héten a rezervátum dolgozói kiválasztanak 12 állatot, fotókat tesznek közzé róluk. Idén múlt szerdától keddig több mint 793 ezer szavazat érkezett a világ minden tájáról.

Az online látogatók és a medverajongók webkamerákon figyelhették a mackókat, megnézhették az előtte-utána fotókat, mielőtt leadták volna voksukat.

A medvék soványan indulnak a nyárnak, őszig van idejük, hogy a téli álomhoz zsírtartalékokat képezzenek. A Katmai Nemzeti Park mackói több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.

Nyáron és ősszel leginkább a Brooks-folyónál gyűlnek össze, hogy a vízben az áramlattal szemben, a szaporodási helyük felé úszó lazacokat megfogják. A vadászatukat webkamerán is lehet követni.

A maga 25 évével Otis a vidék egyik legidősebb barna medvéje. Eleinte nagyon sovány volt, de kitűnő lazacfogó képességei révén gyorsan meghízott, többször is győzött a szavazáson.

A győztes Otis Fotó: explore.org

Az első medveversenyt 2014-ben tartották, azt is ő nyerte. Akkoriban a szavazás egyetlen napig tartott, azóta hétnapossá bővítették.

A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy itt élnek a legsűrűbben a barna medvék. Évente megrendezett eseményük, a Kövér Medve Hete vidáman és ötletesen ismerteti meg az emberekkel a távolból a sarkvidéki területen élő több mint kétezer barna medve élőhelyét és az őket körülvevő ökoszisztémát.

Neked ajánljuk
Visszaadták az ausztrál őslakosoknak a világ legősibb esőerdőjét (videóval) Sok száz mamutfenyő eshetett a kaliforniai erdőtüzek áldozatául Lábbusszal az iskolába Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam