2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sterilizálták Don Pablo vízilovait (videóval)

A hatóságok 24 nílusi vízilovat strerilizáltak Pablo Escobar néhai kolumbiai drogbáró túlszaporodott csordájából. Egy Gonacon nevű, mindkét nem esetében hatásos fogamzásgátlót adtak be testükbe kilőtt nyíllal, további 11 állatot hagyományos, sebészeti úton sterilizáltak.

A példátlan akciót az Egyesült Államok anyagi és technikai támogatásával hajtották végre a rendőrök által 1993-ban lelőtt drogbáró Puerto Triunfó-i birtokán.

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatokat, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján. Halála után ezek többségét eladták, a vízilovak azonban a helyükön maradtak, ellenőrizetlenül szaporodtak, és mára az Afrikán kívüli legnagyobb, 80 egyedből álló populációt alkotják.

A Dél-Amerikában invazív fajnak számító vízilovak egyre több problémát okoztak, őshonos állatfajokat szorítottak ki, halászokat támadtak meg.

A drogbáró halála és éles tulajdonjogi viták után az Hacienda Napoles magánállatkert turistalátványosságként nyitott ki a nagyközönség előtt.

Neked ajánljuk
Ecuador és Kolumbia is megnöveli a védett tengeri területeit Az idegenhonos fajok óriási kárt okozhatnak Ausztrália ősi élővilágában Újabb invazív bogár jelenthet veszélyt Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam