2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer védett rákot találtak a rendőrök Nagylaknál

Több mint négyezer védett rákot, főként kecskerákot (Astacus leptodactylus) találtak a rendőrök két mikrobuszban a nagylaki közúti határátkelőhelyen.

Két görög állampolgár múlt csütörtök délután jelentkezett belépésre a nagylaki átkelőnél egy görög, illetve egy bolgár mikrobusz vezetőjeként. Az autók rakterében, műanyag tárolókban 4350 rákot találtak a rendőrök.

Ezekből a rákokból nem lett vacsora Fotó: police.hu

A szakértők a helyszínen megállapították, hogy a szállítmány értéke meghaladja a 210 millió forintot. A gépjárműveket és az állatokat a rendőrök lefoglalták. A két férfit előállították, természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük.

Legutóbb október elején a pénzügyőrök fedeztek fel több mint négyezer kecskerákot egy román teherautó rakterében az M5-ös autópályán.

Neked ajánljuk
Egy emlős lett az év madara Új-Zélandon Az őshonos állati génmegőrzés új pályázati felhívása Illegális tobzoska- és elefántcsontkereskedelem Nigériában Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam