2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kutyák segítenek a német vasúttársaságnak kiszimatolni a védett állatokat

Kutyákat képez ki a német vasúttársaság arra, hogy az építkezéseiken megtalálják az esetleg ott élő védett állatokat. Eddig az emberek feladata volt ezek felkutatása, majd áthelyezték őket biztonságosabb területre az építkezés előrehaladása érdekében.

A kutyák a tervek szerint 2022-ben veszik át a kutatási feladatot, kiképzésük ez év végére befejeződik a Deutsche Bahn (DB) szerint.

„A kutyák építési projektekben való alkalmazása új dolog Németországban. Kifinomult szaglásuknak köszönhetően a négylábúak az év bármely időszakában, szinte minden időjárási körülmény közepette képesek megtalálni a védett fajokat. Ez segít minket az építkezések felgyorsításában”

– mondta Jens Bergmann, a DB infrastrukturális fejlesztésekért felelős igazgatója.

„Kutyák akcióban a fajok védelmében” – A Deutsche Bahn új kutyaszázada időt takarít meg az infrastruktúra kiépítése és bővítése során
Fotó: db.de

A vasúttársaság szakemberei hat különböző fajtához tartozó kutyával dolgoznak. Arra képezik ki őket, hogy kiszimatolják a tervezett sínek mentén az olyan védett állatokat, mint a kígyók, gyíkok, békák és denevérek.

A kutyák jelzéseit és a megtalált állatokat a velük lévő szakemberek egy digitális adatbázisban rögzítik, így információt szolgáltatnak az építkezés résztvevőinek és a szabályozó hatóságoknak.

Neked ajánljuk
A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Jég nélkül is megélő, több száz jegesmedvét találtak Grönlandon Áldás vagy átok a vakond? Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam