2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

25 hektáron ültettek fákat a Pilisi Parkerdőben

A kormány a 2020-ban elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben fogalmazta meg azt a szándékát, hogy 2030-ig minden évben legalább 10-10 facsemetét ültet az országban születendő gyermekek után.

Összesen 25 hektár új erdőt hozott létre a Pilisi Parkerdő a Budapest körüli agglomerációban az újszülöttek erdeje program keretében, amely a jövő generációk egészséges környezetének megteremtését és az ország klímasemlegességi céljainak elérését egyaránt szolgálja.

Elültetett facsemeték Pomáz határában Fotó: parkerdo.hu

Az erdőtelepítést az elmúlt hónapokban Budajenő, Nagykovácsi, Visegrád, Ráckeve, Pomáz, Pécel és Galgamácsa térségében végezték. Elsősorban kocsányos és kocsánytalan tölgyet, valamint csert ültettek, de a változatos erdőkép és a biológiai sokféleség érdekében más fafajokkal is elegyítették az állományt.

Erdőtelepítés Ráckeve határában Fotó: parkerdo.hu

A telepítést azzal indokolták, hogy a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv értelmében 2030-ig minden évben legalább 10-10 facsemetét kell ültetni megszülető gyermekek után. Pest megyében 2018-ban több mint 27 ezer újszülött jött a világra. A fásítás az erdők természetességét, élőhelyi változatosságát is növeli, az ültetett fajok ellenállnak a klímaváltozás hatásainak.

Neked ajánljuk
Örömhír: hegyi gorillák születtek a Virunga Nemzeti Parkban Háromhetes kisvadmacskát mentettek Már látogathatók a 10 hetes perzsa leopárdkölykök az állatkertben Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: parkerdo.hu
Vissza
Hírfolyam