2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több lett a farkas Németországban

Jelentősen megnőtt a farkasok száma Németországban: a hivatalos adatok, amelyek az áprilisban záródó egy évet rögzítik, 157 falkát regisztráltak, 27 párt és 19 magányos egyedet.

Az egy évvel korábbi vizsgálat 131 falkát, 45 párt és 9 magányos egyedet rögzített. A mostani jelentés szerint a legtöbb falka (49) Brandenburg szövetségi állam területén él, ezt követi Alsó-Szászország 35 falkával és Szászország 29 falkával.

A regisztrált egyedek közül legalább 403 felnőtt példány. Összesen 138 kimúlt állatot találtak, legtöbbjüket, 107 farkast közutakon történt baleset ölt meg.

A Természetvédelmi Világszervezet (WWF) szerint a farkaspopuláció mérete arra utal, hogy szükség van Németországban az állatállomány farkasok elleni fokozott védelmére.

Fotó: pexels.com

2020-ban 942 ismert esetben támadtak farkasok haszonállatokra, míg egy évvel korábban 886 esetben. Csaknem 4000 tenyészállat múlt ki, sérült meg vagy tűnt el ennek következtében.

Azok a német szövetségi államok, ahol farkasok élnek, összesen 9,5 millió eurót (3,4 milliárd forintot) költöttek a haszonállatok védelmére és kártérítésre.

Neked ajánljuk
Invazív nutriákat tizedeltek Németországban Ismeretlen fajok nem csak az esőerdők mélyén rejtőzhetnek Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam