2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarországi természethangok

Megjelent az első, hazai természethangokat tartalmazó album. A Csendülő – Hallható Természetvédelem című lemezen kétszáz éves magyar fák susogása, rejtőzködő madarak éneke, folyók csobogása és Dráva menti szarvasbőgés is hallható.

A különleges album az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően jelent meg, és a civil szervezet elmúlt 30 évének jelentős állomásaira kalauzolja el a hallgatókat.

Élvezhetjük a püspökszilágyi patak csobogását, és ahogy a rönkgát felfogja a villámárvizet. Hallhatjuk a Lankóci-erdőben élő szarvasok bőgését, a két alkalommal is sikeresen megóvott, háborítatlan Csarna-völgyi erdő élővilágát, a tikkasztó alföldi nyár hangját Tiszatarjánban, vagy azt, hogyan zajlik az élet a 2013-ban helyreállított vízi paradicsomban, a Szabadság-szigeten.

Fotó: wwf.hu

Ezeken a helyszíneken túl a Normafán, Nagykőrösön, a Hajógyári-szigeten, a Bükk-fennsíkon és a Naplás-tónál vették még fel a természet hangjait.

Ahhoz, hogy a legautentikusabb hangokat rögzíthessék, a felvételt készítő csapat tagjai hajnalban indultak madáréneket felvenni, dermesztő hidegben vadkempingeztek a Bükkben, menekültek szúnyogok elől, és egészen közelről tapasztalhatták meg a szarvasbőgést is.

A Csendülő – Hallható Természetvédelem című album elérhető a Spotify-on, az Amazon Musicon, a Deezeren és további számos zenei streamingszolgáltatónál is. A WWF Magyarország weboldalán a hangokon túl térkép is segít az eligazodásban.

Neked ajánljuk
Elhunyt Thomas Lovejoy, a biológiai sokféleség fogalmának megalkotója Mi sülhet ki abból, ha összefog egy kolostornyi apáca és egy mexikói kutatóintézet az európai állatkertekkel? Egy természetpunkalbum A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam