2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kézből etetik az állatmentők az éhező lamantinokat Floridában (videókkal)

Kézből is etetik a Floridában kezdődött lamantin-mentőakcióban az éhező tengeri teheneket. A nagy testű tengeri emlősök példátlan számban hullottak el az elmúlt évben, mivel a szennyezett víz miatt kipusztult a természetes táplálékuk. 

Az állatmentők fejes salátával etetik a tengeri tehénnek is nevezett lamantinokat, amelyek télre a melegebb vizekbe vándorolnak, ahol tengeri fűvel táplálkoznak.

A szennyezett víz miatt azonban Florida Atlanti-óceán felé eső partvidékén nagyon elszaporodtak az algák, és emiatt kipusztult a tengeri fű, a lamantinok pedig élelem nélkül maradtak.

Helyi környezetvédelmi aktivisták arról számoltak be, hogy nap mint nap látják az éhező lamantinok szenvedését, ami szívszorító. Ezért is döntöttek úgy a floridai és szövetségi állatvédelmi illetékesek, hogy más intézkedések mellett elkezdik a lamantinok kézből etetését is.

A floridai törvényhozás 8 millió dollárra emelte a lamantinmentés éves támogatását. Az állam adatai szerint idén több mint ezer lamantin pusztult el.

A veszélyeztetett faj legutóbbi légi számlálásakor már csak mindössze 5700 példányt találtak az állam partvidékén. Az elmúlt öt évben átlagosan 500 lamantin pusztult el évente.

Összehasonlításképpen 2001-ben mindössze 325 lamantin tetemét találták meg, és halálukat főként a hajók okozták.

Neked ajánljuk
Pár hónapos szibériaitigris-kölyök kapott új esélyt (videóval) Közel 17 millió állat veszhetett oda a Pantanal erdőtüzeiben (videóval) Új szuperélelmiszer a láthatáron? A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam