2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mégis fekete párduc lehet a Dél-Alföldön észlelt nagymacska (videóval)

Fekete párduc lehet azon a Kiskunhalason készített felvételen, amelyen egy nagy testű macskaféle látható – közölte a rendőrség. Arra figyelmeztettek, hogy senki ne próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot, mert kiszámíthatatlan.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: az eddigi vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint fekete párduc lehet a videón.

A ragadozó kutya-, macska-, kecskeméretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat, ugyanakkor kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt, fogságban, és nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és arra kérnek mindenkit, hogy ők is értesítsék a térségben élő – többek között internetet nem használó – hozzátartozóikat. Egyes helyszíneken technikai eszközöket is telepítettek.

A rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek.

A párduc nyoma Fotó: police.hu

A rendőrség továbbra is kéri a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot, vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt szombaton a közösségi oldalán, közzétéve azt a felvételt, amelyen az állat látható egy építkezés közelében. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a múlt szerdai felvétel a Szegedi út környékén készült, és „az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak”.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam