2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az eltűnés dalai a legnagyobb popsztárok slágereinél is népszerűbbek (hangfelvétellel)

Veszélyeztetett ausztráliai madarak hangjaiból összeállított album áll az ország sikerlistáinak élén. Több sztárt is maga mögé utasított, például az Abbát, The Weekndet, Michael Bublét és Mariah Carey-t. Hallgassanak bele Önök is!

A BirdLife Ausztrália madárvédő egyesület által készített, Songs of Disappearance (Az eltűnés dalai) című lemezen Ausztrália legveszélyeztetettebb madarai közül 53 faj dala hallható, melyeket David Stewart szakember gyűjtött, aki több mint 30 éve készít felvételeket Ausztrália vadvilágának hangjairól. Egyes esetekben a szakember órákig várt a bokrok között, mire rögzített egyetlen rövid trillát.

Amikor december 3-án megjelent a lemez, a közösségi médiában kampány indult, hogy az album felkerülhessen az ausztrál ARIA slágerlistákra. A lemez végül történelmet írt: ez az első ilyen jellegű album, amely bekerült a legjobb öt közé.

Az értékesítéséből befolyó összeget a BirdLife Ausztrália állatvédő projektjeire fordítják.

„Ezen a különleges albumon néhány olyan madárról készített ritka felvétel is hallható, melyek nem maradnak életben, ha nem fogunk össze, és védjük meg őket” – mondta Paul Sullivan, a BirdLife Ausztrália vezérigazgatója.

Minden hatodik ausztrál madárfaj, tehát 1299-ből 216 veszélyeztetett

a CharlesDarwin Egyetem tanulmánya szerint. A 2019-es és 2020-as pusztító bozóttüzek tönkretették az állatok élőhelyeit, a BirdLife Ausztrália becslései szerint a veszélyeztetett madárfajok száma 25 százalékkal emelkedhetett.

Részlet az albumról:

Neked ajánljuk
Leondaro DiCaprióról neveztek el egy eddig sosem látott fafajt 90 éve született Dian Fossey, a gorillák között élt védelmező kutató (videóval) Egy elárvult medvebocs megmentésén dolgoznak Lengyelországban (videóval) A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam