2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Védett szalamandrákat akartak kicsempészni

Csaknem száz foltos szalamandrát akartak átcsempészni a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – a pénzügyőrök a védett állatokat átadták a fővárosi állatkertnek.

A kétéltűeket egy Magyarországról Németországba induló szállítmányban találták, amely a kísérő okmányok szerint játékot tartalmazott, de az ellenőrzésen, a röntgenkép alapján felmerült a gyanú, hogy állatok vannak benne – közölt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fotó: MTI/Komka Péter

A Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai megállapították, hogy a zsákokban 93 élő foltos szalamandra van. A szakértő szerint az állatok védettek, külföldre szállításuk engedélyköteles. A szalamandrák természetvédelmi értéke több mint 4,6 millió forint.

Az ügyben a NAV feljelentést tett a rendőrségen természetkárosítás bűntette miatt.

Neked ajánljuk
Kitört egy vulkán az egyedülálló élővilágáról ismert Galápagos-szigeteken (képgalériával) Egy elárvult medvebocs megmentésén dolgoznak Lengyelországban (videóval) Pár hónapos szibériaitigris-kölyök kapott új esélyt (videóval) Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam