2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pár hónapos szibériaitigris-kölyök kapott új esélyt (videóval)

Négy-öt hónapos, veszélyeztetett szibériai tigrist mentettek meg a fagyhaláltól orosz állatvédők a távol-keleti Tengermelléki határterületen. A kis nőstény egészségéért még küzdenek.

A lesoványodott tigrist a múlt év végén találta meg egy helyi halász egy folyóparton az orosz Távol-Keleten. Az állat számos fagysérülést szenvedett. A halász értesítette az állatvédőket, akik a szibériai tigriseket mentő Amur Tigris Központba vitték a kölyköt.

„Külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán” – mondta el Szergej Aramiljev, a központ vezetője.

A nagyjából 20 kilogrammos – vagyis az ennyi idős tigrisek súlyának felére fogyott – állat intenzív rehabilitáció eredményeként mostanra tíz kilogrammot hízott, elfagyott farokvégét levágták.

A múlt héten két és fél órás műtétnek vetették alá, egészséges szövetet ültettek az állkapcsába. A beavatkozás sikeres volt, de azt nem tudják még, hogy a tigrist vissza lehet-e valaha engedni a vadonba.

Fotó: amur-tiger.ru

Oroszország és Kína ad otthont a szibériai tigriseknek, melyeket a veszélyeztetett állatok vörös listáján tartanak nyilván, Oroszországban körülbelül 600 él közülük.

Neked ajánljuk
Kitört egy vulkán az egyedülálló élővilágáról ismert Galápagos-szigeteken (képgalériával) Nem sikerült megmenteni a betegen talált medvebocsot Lengyelországban Védett szalamandrákat akartak kicsempészni Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam