2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Télen még több menhelyi állat szorul segítségre

A téli hidegben fontos kibélelni az állatok helyét, többször kicserélni vizüket, és az is sokat segít, ha meleg ételt kapnak – emelte ki Abai Erika, a Zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület menhelyvezetője az M1 aktuális csatornán.

A szakember elmondta: minden reggel jégtöréssel kezdik a napot, mert befagynak a vizesedények. Ezért folyamatosan forralják és cserélik az állatok vizét. Emellett mindennap meleg ételt készítenek: táppal kevert főtt húst adnak az állatoknak.

A szakember minden állattartónak – különösen a kinti állatoknál – javasolja, hogy figyeljenek oda az állatok vizére, és naponta adjanak nekik meleg ételt.

Sok helyen még mindig nincs kutyaház, sőt egy fedett hely sem, pedig különösen a hidegben nagyon fontos, hogy legyen, ahová be tudnak húzódni az állatok.

Örökbe fogadható kutya az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén 2021. áprilisában
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A telepen a kenneleket, kutyaházakat forgáccsal vagy szalmával bélelik ki, valamint utóbbiakat le is függönyözik, hogy védjék a kutyákat a hidegtől. A macskáknak is dobozokat bélelnek ki.

Most is sok helyen dobnak ki kutyákat, vemheseket is. Aki ilyet lát, azonnal értesítse a helyi állatvédőket.

Ilyenkor az önkéntesek nyújtják a legnagyobb segítséget. Télen még több az állat, és több a munka is. Ezért nagyon sokat jelent, ha valaki segít beszalmázni a házakat, cserélni a vizet, vagy elviszi sétálni, mozogni az állatokat a hidegben.

Neked ajánljuk
Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Mobiltelefonos emlőshatározót készítettek magyar természetvédők Univerzum – A rétisas röpte (ismeretterjesztő film) Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam