2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ritka jelenség: elefántikrekre bukkantak Kenyában (videóval)

Az újszülött, vélhetően csak párnapos kiselefántokat a hétvégén vették észre idegenvezetők egy szafari alkalmával a fővárostól, Nairobitól 300 kilométerre fekvő rezervátumban.

Ritka elefántikrek születtek a Samburu kenyai rezervátumban – jelentette be a Save the Elephants természetvédelmi szervezet.

Az elefántbébikről készült videón látható, amint a „csöppségek” – egy hím és egy nőstény – ismerkednek környezetükkel anyjuk, Bora és 2017-ben született bátyjuk társaságában, egy elefántbika védelmében.

Az elefántok világában ritka az ikerszülés, 100 esetben egyszer fordul elő, és gyakori, hogy az anyaállat nem tud elegendő tejjel táplálni két borjút, és az egyik vagy mindkettő elpusztul.

A kenyai természetvédők egyelőre reménykednek, hogy az ikrek mindketten életben maradnak. Ebből a szempontból kritikusak lesznek az elkövetkező napok. A Samburu rezervátumban legutóbb 2006-ban találtak elefántikreket, amelyek mindössze néhány napig éltek.

Az emlősök közül az elefántoknál tart a legtovább a vemhesség, a kicsik 22 hónap után jönnek világra. A nőstények rendszerint négyévente adnak életet utódnak.

Az elsőként tavaly tartott országos állatszámlálás eredménye szerint 36 280 elefánt él Kenyában, 12 százalékkal több, mint 2014-ben, a vadorzás tetőpontján.

Neked ajánljuk
Az erdők és a szén-dioxid-trágyázás Védett természeti területek Európában és Magyarországon (infografikák) Ikerkutatási eredmény a nem iker emberek koszorúér-betegségeiről Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam