2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tehéntejjel táplálják a bécsi zsiráfbébit

Zsiráflány született a schönbrunni állatkertben. Mivel a zsiráfmama még nem tudja maradéktalanul ellátni, a gondozók egy Bécshez közeli birtokról beszerzett pasztörizált tehéntejjel etetik az újszülöttet. A speciális tejféle összetétele nagyon közel áll a zsiráftejéhez.

Ahogy az emberek világában, úgy a zsiráfoknál is előfordul, hogy nehezebben indul be a szoptatás, vagy az újdonsült anyuka nem tud azonnal bensőséges kapcsolatot kialakítani a csemetéjével. Így történt ez Fleur, a bécsi állatkert recés zsiráfja esetében is.

Bár sokat segít neki tapasztaltabb zsiráftársa, Carla, a csorda még nincs túl a kezdeti nehézségeken, a zsiráfborjú tejpótlásra szorul 

írja Bécs város közleménye.

Fleur, a zsiráfmama és csemetéje Fotó: © Tiergarten Schönbrunn

A gondozók egy Bécshez közeli birtokról szerzik be azt a zsiráftejhez nagyon hasonlító speciális pasztörizált tehéntejet, miközben szakértők felügyelik a kisállat súlygyarapodását és fejlődését.

A tökéletes nyugalom érdekében átmenetileg elzárták a csordát a látogatók kíváncsi szemei elől.

A bécsi állatkert újszülött zsiráfbébije Fotó: © Tiergarten Schönbrunn

Bár az újszülött állapota továbbra is instabil, de annyit már elárultak az állatkert munkatársai, hogy a zsiráflány egyre többször indul felfedező útra a kifutóban.

A zsiráfbébi 170 centiméterrel született, és mostanra már sikerült 50 kilósra gyarapodnia.

Neked ajánljuk
Szerverek hulladékhőjével fűtik majd Bécs ultramodern kórházát A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval) Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás?
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam