2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hat év után szabadítottak meg egy krokodilt egy gumiabroncstól (videókkal)

Korábban nemzetközi állatszakértőknek és a hatóságoknak sem sikerült elfogni és megszabadítani az állatot az autógumitól. Két éve még felhívást is közzétett a regionális természetvédelmi szervezet, és jutalmat ígértek annak, aki segít a szorult helyzetbe került krokodilnak, de akkor senki sem jelentkezett.

A négyméteres hüllőt, nyakán a gumival 2016-ban látták először az indonéziai Szulavézi szigetén, majd tavaly többször is felbukkant a Palu folyóban. A környék lakói attól tartottak, hogy a nyakát szorító teher miatt az egyre növekvő állat megfullad.

Végül a megmentő egy helyi lakos, a 35 éves Tili volt, aki heteken át készült a műveletre.

Galambokat és tyúkokat használt csaliként, hogy így csalogassa magához az emberektől tartó állatot. Tucatnyi férfi vonszolta aztán partra az édesvízi krokodilt. Száját bekötözték, fejét egy kendővel letakarták, hogy megnyugodjon, és le tudják vágni róla a gumiabroncsot egy fűrésszel. Ezt követően szabadon engedték a ragadozót.

Két éve még felhívást is közzétett a regionális természetvédelmi szervezet, és jutalmat ígértek annak, aki segít a szorult helyzetbe került krokodilnak. Mivel senki nem jelentkezett, az akciót lefújták.

Neked ajánljuk
Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Barátod, a pitypang – Levél az emberekhez Elon Musknak kínálják fel a Török lépcső egy részét A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam