2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Útra kelt Debrecenből Torsten, a vörös bivaly

Madrid felé tart a debreceni állatkert vörös bivalya. Az intézmény munkatársai hosszas előkészítő munka után, közúton indították el a kilencéves vörös bivalyt a csaknem háromezer kilométeres útra. Torsten a faj megőrzésére törekvő Európai Törzskönyvi Program ajánlásának megfelelően kerül a madridi állatkertbe.

Az Európa-szerte alig 30 állatkertben látható vörös vagy őserdei bivaly tartásába 2017 végén kezdtek Debrecenben, miután két hímet fogadtak a berlini állatkertből.

Torsten Fotó: Debreceni Állatkert

A Frantz és Torsten névre keresztelt bikák tavaly őszig töltötték közösen tinédzseréveiket a debreceni Nagyerdőben, az Afrika-panoráma kifutósoron, mostanra azonban felnőttkorba léptek, így szükségessé vált a szétválasztásuk.

Torsten elhelyezése az állatszállító utánfutóba Fotó: Debreceni Állatkert

Frantz tavaly másik magyar állatkertbe költözött, most pedig Torstenen a sor, hogy a fajkoordinátor által a számára kijelölt tenyészcsapathoz csatlakozva az állatkerti állomány gyarapodásához is hozzájáruljon.

Neked ajánljuk
Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Mobiltelefonos emlőshatározót készítettek magyar természetvédők Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam