2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Cukortartóban talált denevér és egyéb érdekességek a Madárkórházból

Megjelent a Pusztadoktor Magazin legújabb száma, benne többek közt azzal a hírrel, hogy Debrecenben kézre került egy téli álmát alvó hosszúfülű-denevér, méghozzá nem is akármilyen körülmények között – egy cukortartóból. 

A hosszúfülű-denevérfajjal gyakran találkozni télen lakóépületek, régi kastélyok falai között, hisz szeret téli álmot aludni ezek zugaiban, repedéseiben. Így óhajtott pihenni a szóban forgó denevér is egy debreceni lakás konyhájának mennyezeti repedésében.

Valami azonban megébreszthette, és mozgolódás közben lepottyant, egyenesen az alatta levő cukortartóba. A lakók részéről volt is meglepetés, mikor rátaláltak. A hortobágyi madárkórházba került állatot átvizsgálták, megetették. Szerencsére egészséges, csak megébredt, de most már az intézmény egyik denevérodújában folytatja téli álmát.

A Pusztadoktor Magazin januári számában további érdekes hírek is olvashatók, a lap ide kattintva tölthető le.

Neked ajánljuk
Versenyt futottak az idővel egy bálna megmentéséért Kínában (videóval) Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Univerzum – A rétisas röpte (ismeretterjesztő film) Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: madarpark.hu
Vissza
Hírfolyam