2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsú Jonnytól

Hatvanévesen elpusztult Jonny, Európa legöregebb hím csimpánza a németországi Saarbrücken állatkertjében. A főemlős, amely magas kora miatt az állatkert népszerű lakója volt, több mint ötven éve élt Saarbrückenben.

A Saarbrücken Állatkert közleménye szerint sokáig Jonny volt a helyi majomcsapat feje, de aztán másodhegedűs lett az új főnök, Jimmy mellett. Ebbéli minőségében jó diplomáciai érzékkel és empátiával simította el a közösségen belüli konfliktusokat, szoros kapcsolatot ápolt a csapat minden tagjával.

Jonny Fotó: zoo.saarbruecken.de

Jonny 2021 áprilisában ünnepelte hatvanadik születésnapját. Az utóbbi hónapokban azonban „minden szeretetteljes gondoskodás ellenére” elhagyta az ereje – közölte az állatkert.

A csimpánzok vadon 30-35 évig élnek, fogságban megérik a 45-55 éves kort is.

Neked ajánljuk
Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Mobiltelefonos emlőshatározót készítettek magyar természetvédők Univerzum – A rétisas röpte (ismeretterjesztő film) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam