2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Koalát lehetett bérelni óránként kétezer dollárért

A koalabérlés szörnyű gyakorlatának betiltását követelik ausztrál állatvédők az új-dél-walesi nemzeti parkoktól. Az állam tengerpartján lévő Australian Reptile Park január óta állt a vadvédő szervezetek kereszttüzében, amiért óránként több  ezer dollárért adott bérbe koalákat eseményekre, szállodáknak és családoknak, hogy a kis erszényessel „lenyűgözzék a vendégeket”.

Januárban a koala három ausztrál államban, köztük Új-Dél-Walesben is veszélyeztetett státuszt kapott, mivel számuk az élőhelyük zsugorodása és a katasztrofális bozóttüzek miatt vészesen csökken.

Az erszényesről ismert, hogy nagy stresszt jelent neki, ha szokatlan helyzetbe – hotelszobákba, magánházakba – kerül. Január 4-én az Australian Reptile Park honlapján egy Koalas to Your Room (Koalák a szobádba) nevű oldal hirdette a bérlést.

„Barátságos gondozóink elmennek hozzád egy koalával vagy egy másik őshonos állattal, hogy hotelszobád vagy otthonod kényelmében, békességben örülhess az állatoknak” – írták.

Az azóta eltávolított hirdetésben 2000 dollárt (670 ezer forintot) kértek óránként egy állat bérléséért.

Koala az elhíresült parkban Fotó: reptilepark.com.au

A napokban az állam költségvetési ülésén egy zöldpárti képviselő kérdezte a környezetvédelmi minisztert, hogy milyen intézkedéseket tett a borzalmas gyakorlat felszámolására. James Griffin elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a parkkal, amely nem nyújt többé ilyen szolgáltatást.

A Sydney-ben lévő Taronga állatkert nem folytat ilyen gyakorlatot, és a legmagasabb szinten gondozzák koaláikat – tette hozzá a miniszter.

Új-Dél-Wales kormánya megfontolja, szükséges-e törvénymódosítás a koalabérlés betiltására. Az állam egy korábbi vizsgálata megállapította, hogy gyors beavatkozás nélkül 2050-re kihalhatnak a koalák Új-Dél-Walesben.

Neked ajánljuk
A koalákat védve vásárolt fel erdős vidékeket az ausztrál állam Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban Egy app segítségével figyelmeztetnék az ausztrálokat: rengeteg állatfaj pusztul ki a kontinensen Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam