2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lencsevégre kapták a börzsönyi hiúzt

Noha a hiúzok rejtett életet élnek, február végén egy kameracsapdának sikerült felvételt készítenie egy a Börzsönyben élő példányról. Legutóbb tavaly áprilisban készült a fokozottan védett, 500 000 forintos természetvédelmi értékkel bíró állatról hasonló felvétel. 

Ferenczi Balázs felvételén, amit a Börzsöny Alapítvány és az MME Börzsönyi Helyi Csoportja által működtetett Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldala tette közzé, a hiúz méltóságteljesen sétál át a kihelyezett vadkamera előtt. 

A felvétel a Turista Magazin weboldalán is megtekinthető.

Hiúz már a 70-es évek végétől élhet a Börzsönyben, 1987-től 95-ig folyamatosan észlelték a jelenlétét, aztán tíz évre eltűnt, de 2005 óta minden télen találnak hiúznyomokat. 2007-től kezdődően kameracsapdás felvételek is készültek az állatról.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay/WeAppU
Neked ajánljuk
Mozgó napelemes rendszert fejlesztettek holland kutatók A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval) Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás?
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam