2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen az élet egy kenguru erszényében?

Az erszény belseje olyan, mint a kenguru bőrének textúrája, de szőrtelen. Puha, és az ember csuklójánál lévő bőrhöz hasonlítható. Az erszény belül nagyon meleg, ugyanolyan, mint az anya testhőmérséklete, körülbelül 40,5 Celsius-fokos.

Az erszény igen gyakran hátrafelé, a kenguruknál azonban közismerten előre és felfelé nyílik. Az erszényt, főleg a kenguruk fejlett erszényét sokan zsebhez hasonlítják – írja a Livesience.com.

„Gondoljunk úgy a kenguru erszényére, mint egy kapucnis pulóverre, amelyet fordítva vesz fel az ember. A pulóver kapucnija az erszény, a húzózsinórok pedig az anya izmai, amelyekkel nyitja és zárja az erszényt”

– mondta Rick Schwartz, a San Diegó-i állatkert munkatársa.

Fotó: Getty Images

A kenguruerszényben négy tejcsatorna található. Amikor azonban a nőstény kenguru 32-33 napos vemhesség után világra hozza a kicsinyét, az még nagyon fejletlen.

A babszemnyi, kevesebb mint egy grammnyi újszülött kenguru mellső végtagjaival kúszik fel anyja erszényébe. Ott rátapad egy hosszúkás mellbimbóra, amelyen keresztül táplálékot vesz magához.

A kis állat nagyjából 4,5-5 hónapig marad az erszényben, mielőtt előbújik. Amikor felfedezőútra indul, akkor is mindig az anyja közelében marad, mielőtt visszatérne az erszényébe. Csak 8 hónapos korában kezd „kalandvágyóvá” válni. 10-12 hónapos korától vesz búcsút korábbi szállásától, és válik le végleg az anyjáról.

Neked ajánljuk
Az erdők és a szén-dioxid-trágyázás A koalákat védve vásárolt fel erdős vidékeket az ausztrál állam Találós kérdések gyerekeknek válaszokkal – Erdei állatok (videó) Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam